Környékünkön számos történelmi, építészeti és természeti látnivaló és kikapcsolódási lehetőség található.
Kérje ajánlatunkat tartalmas programcsomag összeállítására!

TATA város és látnivalói
Tatai vár, Öreg tó, Kálvária domb, Angol Park, Cseke tó,
Kuny Domonkos Múzeum
Esterhazy Kastély
XVIII. század második felében, 1765 és 1780 között, romantikus történeti parkban épült fel a késő-barokk stílusjegyeit viselő, építészeti értékekben, díszesen kialakított belső terekben gazdag Esterházy-kastély.

TATABÁNYA
Bányászati Múzeum és Ipari Skanzen, Iskolatörténeti kiállítás

Turul madár, kilátó,
Gyémánt Fürdő
Kalandpark

VÉRTESSZŐLŐS
Régészeti Kiállítóhely

A Vértesszőlős Őstelep vagy Őskőkori előembertelep a Magyar Nemzeti Múzeum bemutatóhelye Vértesszőlősön. Az 1963-68. között e helyen folytatott ásatások során Vértes László ősrégész tárta fel az őskőkori előember (Homo erectus (seu sapiens) paleohungaricus) telephelyét, az előember koponyacsont-darabját, eszközeit és őskori állatnyomokat. A feltárásnak az ad kiemelkedő jelentőséget, hogy Közép-Európában ez volt az első ilyen komplex leletegyüttes. Ma gondosan kialakított bemutatóhelyként látogatható. (forrás: wikipedia)

MAJK
Kamalduli Remeteség
Akár gyalogosan vagy kerékpárral is megközelíthető, gyönyörű környezetben várja az idelátogatókat

AGOSTYÁNI ARBORÉTUM

GERECSE ÉS VÉRTES HEGYSÉG TÚRAÚTVONALAI
www.turautak.com

VÉRTESKOZMA
Kozma skanzen jellegű település, ahol az évente megrendezett búcsú keretében neves művészek adnak műsort a templomban. 1992-ben emelték a kitelepítettek emlékét őrző emlékművet. Kozma és környéke Ökoturizmusra, kerékpározásra, vadászatra alkalmas terület. (forrás:www.gant.hu)